Sinustako päivystäjä Kirkon keskusteluavun Palvelevaan puhelimeen tai Palvelevaan chattiin?

Kirkon keskusteluavun päivystäjä on tehtävään koulutettu lähimmäinen. Keskustelut ovat nimettömiä sekä yhteydenottajan että päivystäjän osalta. Tehtävästä ei makseta palkkiota.

Tarjoamme merkityksellisen vapaaehtoistyön, koulutusta, työnohjausta ja taustatukea.

Vapaaehtoisena saat iloa lähimmäisen kohtaamisesta ja auttamisesta. Saat mahdollisuuden tehdä jotain tärkeää ja kehittyä ihmisenä. Olet mukana innostavassa yhteisössä.

- ”Vapaaehtoisena toimiminen on ollut palkitsevaa. Ajatusmaailmani on laajentunut. Se on auttanut minua kasvamaan ihmisenä.”, kuvailee yksi päivystäjä. 
- ”Tehtävä on myös vaativa, on ymmärrettävä oma rooli ja hyväksyttävä ihmisten ja elämän kirjo.
On tärkeintä olla vierellä kulkija juuri tässä ja nyt sen yhden puhelun verran.”, toteaa toinen.

KOULUTUKSESSA KEHITYT KUUNTELIJANA

Valmennuskurssi perehdyttää tehtävässä toimimiseen ja ihmisen kohtaamiseen. Koulutus auttaa löytämään oman tavan toimia toisen ihmisen tukena. Päivystäjän tehtävään ei ole ammatillisia tai koulutuksellisia "pätevyysvaatimuksia". Päivystäjien koulutus- ja ammattitaustat ovat hyvin erilaisia. Päivystäjän oman elämän tulee olla tasapainossa, ja hänelle riittävät tavallisen ihmisen taidot ja halu kehittyä kuuntelijana. 

Valmennuskurssi toteutetaan Teamsissa.

Jokaisen koulutukseen hakevan kanssa käydään keskustelu vapaaehtoistehtävän sisällöistä ja oman elämäntilanteen sopivuudesta. Päivystäjäksi hakeutuvat käyvät valmennuskurssin, jonka kokonaiskesto on noin 40 tuntia: teoriaosuus noin 30 tuntia, harjoittelut + työnohjaukset noin 10 tuntia. Koulutusjakson jälkeen jokaisen kanssa käydään henkilökohtainen keskustelu ja allekirjoitetaan sopimus ennen tehtävän aloittamista.

VAPAAEHTOISIA TARVITAAN!

Palvelevassa puhelimessa käydään vuosittain yli 50 000 ja Palvelevassa chatissa yli 5 000 keskustelua. Yhteydenottajien määrä on kaksinkertainen.
- ”Päivystäjän tehtävässä tärkeintä on kyky empaattiseen kohtaamiseen ja rinnalla kulkemiseen.
Koulutuksilla ja yhteisillä keskusteluilla löydämme itsestämme omannäköisen auttajan.”, kertoo 
Kirkon keskusteluavun koordinaattori Minna Kotajärvi.

KIINNOSTUITKO? Seuraava valmennuskurssi alkaa tammikuussa 2024.

Tarkempia tietoja tehtävästä saat ottamalla yhteyttä:
minna.kotajarvi@evl.fi tai soittamalla p 040 7293 807.

Minna Kotajärvi koordinoi Järvenpään, Helsingin, Nurmijärven, Hyvinkään, Mäntsälän, Riihimäen, Hausjärven ja Lopen seurakunnan Palvelevan puhelimen toimintaa.
 

Ota yhteyttä!

Minna Kotajärvi koordinoi Järvenpään, Helsingin, Nurmijärven, Hyvinkään, Mäntsälän, Riihimäen, Hausjärven ja Lopen seurakunnan Palvelevan puhelimen toimintaa.

Minna Kotajärvi
minna.kotajarvi@evl.fi, p 040 7293 807

Palveleva puhelin

0400 221 180

Palveleva puhelin on avoinna joka päivä klo 18-24. 

Puhelussa sekä soittaja että vastaaja toimivat nimettöminä.

Lue lisää Kirkon keskusteluavusta.