Uutiset

Uutislistaukseen

Kesäillan konsertissa tutustutaan isä ja poika Merikannon musiikkiin

Toni Hintsala vasemmalla, Mikko Haapaniemi oikealla. Kuva: Ville Hautakangas

Toni Hintsala vasemmalla, Mikko Haapaniemi oikealla. Kuva: Ville Hautakangas

Juhannusviikon tiistaina 20.6. Kesäillan konsertissa soi Oskar ja Aarre Merikannon musiikki. Sitä ovat esittämässä seurakunnan kanttorit Toni Hintsala ja Mikko Haapaniemi. Ajatus Merikanto -konsertista tuli Hintsalan saatua kolmannen sijan kansallisessa Merikanto -laulukilpailussa viime kesänä. Haapaniemi toimi kilpailussa hänen pianistinaan.

Oskar Merikanto nautti suuresta suosiosta kansan keskuudessa. Siinä missä Sibelius koettiin selkeästi korkeakulttuurin edustajaksi, Merikanto rakensi siltaa suuren yleisön ja taidemusiikin välille. Hän oli erityisen monipuolinen muusikko, joka työskenteli mm. säveltäjänä, konserttisäestäjänä ja urkurina. Oskar Merikanto solmi elinikäisen avioliiton Liisa Häyrysen kanssa. Tästä liitosta syntyi yksi lapsi, säveltäjä Aarre Merikanto. 

Aarre Merikannon sävelkieli on modernimpaa kuin isänsä ja musiikki on jäänyt suurelle yleisölle verrattain vieraaksi. Aarre Merikannon musiikista löytyy kuitenkin todellisia helmiä, jotka ansaitsevat tulla esitetyiksi.

Konsertin laulut koostuvat Merikannoille tärkeistä aiheista, kuten luonnosta ja rakkaudesta. Ohjelmisto nivoutuu elämän makuiseksi tarinaksi, jossa on mukana sekä Merikannon tunnetuimpia lauluja, että harvemmin kuultuja, mutta kuitenkin helposti lähestyttäviä teoksia.

---

Kesäillan konsertti ”Elämälle!”

Järvenpään kirkossa

Ti 20.6.2023 klo 20

Toni Hintsala, baritoni

Mikko Haapaniemi, piano

Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa.

 

 

14.6.2023 14.06