Musiikki soi seurakunnassa

Järvenpään seurakunnassa toimii viisi kuoroa ja lapsikuoro. Yhteistyötä tehdään myös paikallisten kuorojen, Keski-Uudenmaan musiikkiopiston ja paikallisten muusikoiden kanssa. Konserteissa kuullaan korkeatasoisia vierailijoita Suomesta ja maailmalta.

Musiikilla on suuri merkitys ihmisten välisen yhteyden luojana. Kristus on läsnä ja vaikuttaa myös lauletussa sanassa. Tähän perustuu luterilaisen teologian mukaan musiikin erityinen asema muiden taiteiden rinnalla.

Järvenpään seurakunnassa järjestetään konsertteja, yhteislaulutilaisuuksia ja muita musiikkitilaisuuksia. Musiikilla on erityinen rooli myös jumalanpalveluksessa. Kaikki musiikkitilaisuudet löydät tapahtumakalenterista.

Kesäillat konsertit

Kesäkuu

Ti 7.6. klo 20 Hän kulkevi kuin yli kukkien
Toni Hintsala, baritoni, Kaj Ekman, piano,
Katariina Kopsa, urut

TI 14.6. klo 20 Yrttitarha
Urku-piano -duettoja. Anna-Maria Lehtoaho, urut, Miikka Lehtoaho, piano, Jussi Jaatinen, oboe ja englannintorvi.

Kuvat: Lehtoaho/Harri Peltola,  Jussi Jaatinen/Marco Borggreve ja Miikka Lehtoaho/Tuuli Nikki.

Ti 21.6. klo 20 Berceuse
Armas Järnefeltin pianoteoksia.
Janne Oksanen, piano

Elokuu

Ti 9.8. klo 20 Oblivion
Gerald Finzin lauluja ja Astor Piazzollan instrumentaalisävellyksiä. Mikko Helenius, laulu ja bandoneon, Esa Ylönen, piano

Ti 16.8. klo 20 Ikuinen kaupunki
Musiikkia renessanssisäveltäjiltä.
Vokaaliyhtye Uoma

Ti 23.8. klo 20 Kiovan suuri portti
Heikki Ruokonen ja Ville Urponen, urut

Ti 30.8. klo 20 Mozart: Requiem
Canzonetta Nova, Soli Deo Gloria,
 johtaa Juhani Lamminmäki.
Elina Rantamäki, sopraano, Niina Keitel, mezzosopraano, Juho Punkeri, tenori,
Niklas Spångberg, bassobaritoni

Ohjelma 10 euroa.

Lue lisää Kesäillan konserteista.

Kamus, kuvaaja: Maarit Kytömäki

Meidän Festivaalin konsertti ma 25.7. klo 19 Järvenpään kirkossa.

Listaykköset

Ikivihreät Johann Sebastian Bachin viulukonsertot Sirkka-Liisa Kaakisen säkenöivissä hyppysissä! Kuinka ne lomittuvat Suomen tunnetuimman elävän säveltäjän Kaija Saariahon musiikin kanssa? Idea on lainattu BBC:n säveltäjille tekemästä äänestyksestä kaikkien aikojen tärkeimmästä sekä tärkeimmästä elossa olevasta säveltäjästä, jossa edellä mainitut veivät ykkössijat. Leikkisä äänestys inspiroi hykerryttävän konserttiohjelman!

Kaija Saariaho: Je sens un deuxième coeur (2004) (18')
Tuija Hakkila, piano
Jussi Tuhkanen, alttoviulu
Petja Kainulainen, sello