Canzonetta Nova

Canzonetta Nova -kuoron perusti vuonna 1984 Järvenpään seurakunnan yhteyteen kanttori Erkki Rajamäki, joka johti kuoroa lähes 30 vuoden ajan. Vuoden 2012 syksystä lähtien kuoroa on johtanut kanttori Elina Rantamäki.

Kamarikuorona aloittanut Canzonetta Nova on kasvanut 60 kuorolaisen kuoroksi. Nykyään kuoro tunnetaan vaativasta ohjelmistostaan, johon kuuluvat Bachin Johannes-passio, Matteus-passio, Jouluoratorio ja h-mollimessu, Mozartin, Duruflén ja John Rutterin Requiem, Mendelssohnin Elias-oratorio, Händelin Messias-oratorio, Rossinin Petite Messe Solennelle, Puccinin Messa di Gloria ja Haydnin Luominen. Suurten teosten lisäksi kuoron ohjelmistoon kuuluu myös koti- ja ulkomaista a cappella -musiikkia.

Canzonetta Nova on toteuttanut konserttinsa Järvenpäässä nimekkäiden orkesterien, solistien ja kapellimestareiden kanssa. Canzonetta Nova on myös osallistunut kuorofestivaaleille Italiassa ja Irlannissa ja tehnyt konserttimatkoja Saksaan, Venäjälle, Islantiin, Namibiaan, Viroon, Latviaan, Unkariin ja Slovakiaan. Kuoro on myös levyttänyt Mozartin Requiemin sekä Joonas Kokkosen Ikivihreän.

Esiintymiset ja muuta ajankohtaistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

 

Canzonetta nova
Canzonetta Nova joht. Elina Rantamäki.