Sururyhmät

Seurakunta järjestää läheisensä menettäneille vertaisryhmiä, sururyhmiä. Näissä suljetuissa pienryhmissä on mahdollisuus luottamuksellisesti käsitellä kuolemaa ja menetystä keskustellen, kysellen ja omia tunteita ilmaisten.

Uudet ryhmät alkavat keväisin ja syksyisin ja ovat määräaikaisia. Ryhmiä ohjaavat papit ja diakoniatyöntekijät.

Sururyhmä läheisensä menettäneille

Sururyhmässä annetaan aikaa läheisen kuolemaan ja suruun liittyvien tunteiden ja asioiden käsittelyyn. Ryhmässä on mahdollisuus kuunnella ja jakaa omia kokemuksia luottamuksellisessa ilmapiirissä. Itsekin menetyksen kokenut ihminen pystyy ymmär-tämään jotain siitä, mitä toinen sureva kokee. Ryhmään osallistuminen voi osaltaan tuoda tukea oman surun käsittelyssä.

Ryhmä kokoontuu syyskuun lopusta marraskuun loppuun (tai joulukuun alkuun) noin 3 kertaa kuukaudessa. Aikataulu tarkentuu myöhemmin. Ryhmäkerrat ovat keskiviik-koisin klo 17–19 seurakuntatalon Kammarissa. Toivomme osallistumista jokaiselle tai lähes jokaiselle kerralle.

Sururyhmän ohjaajina toimivat pastori Tuija Samila ja diakoni Pia Valonen

Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Ilmoittautuminen ke 28.8 ja to 29.8. klo 14–15.30

Mikäli et esteen vuoksi pysty soittamaan, laitathan tekstiviestin ko. päivinä? Muutoin ilmoittautumisia ei oteta vastaan varausaikojen ulkopuolella.

p. 0400 656976, diakoni Pia Valonen

Sururyhmä itsemurhan tehneiden läheisille

Ryhmä on tarkoitettu itsemurhan tehneiden tai epäselvissä olosuhteissa menehtyneiden läheisille. Osallistuminen on avoin maailmankatsomuksesta riippumatta. Osallistujien toivotaan sitoutuvan syksyn osallistumiskertoihin.

Läheisesi menetyksestä voi olla kulunut vuosia tai lyhyempi aika. Luottamuksellinen sururyhmä mahdollistaa kokemusten ja
ajatusten jakamisen. Moni kokee vertaistuen auttavan.

Ryhmän ohjaajina toimivat Surunauha ry:n koulutettu vertaistukija Juha Perkiä sekä diakonian ja yhteiskunnallisen työn pappi Heli Oksanen Keravan seurakunnasta.

Surunauhan ja seurakuntien yhteistyössä toteuttama ohjattu vertaisryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 17.30–19
11.9., 18.9., 25.9., 2.10., 9.10., 16.10. ja 6.11.2024 Elävän veden kappelissa, Kansakoulunkatu 13 C, Järvenpää.

Pohditko ryhmään osallistumista?
Lähetä yhteydenottopyyntö tai