Lnak - isostoimintaa Järvenpään malliin

Järvenpään seurakunnan isoskoulutusta ja isostoimintaa yleensäkin kutsutaan nimellä Lapsi- ja nuorisotyön avustajakoulutus (Lnak tai tuttavallisemmin "nakki"). Ensimmäisen vuoden jälkeen voit hakea leireille isoseksi. Kuitenkin Lnak-koulutusta on mahdollista käydä halutessan useampi vuosi!

Koulutus antaa valmiuksia toimia avustajana lasten ja nuorten leireillä, rippikouluissa, perheleireillä, kerhonohjaajana, varkkarinurkan ohjaanana ja monissa muissa seurakunnallisissa pop-up tehtävissä.

Jos olet aiemmin ollut Lnak:ssa, olet lämpimästi tervetullut jatkamaan. Jos olet tämän vuoden rippikoululainen ja haluaisit aloittaa isostoiminnan, olet tervetullut aloittamaan Lnak 1 -koulutuksen. 

Lnak-vuosikurssit  kokoontuvat syys- ja kevätkaudella tiistaisin klo 18 Kirkonmäellä.  

  • Lnak 1 isosen peruskurssi, mitä isosena oleminen tarkoittaa
  • Lnak 2 syventää isoskoulutusta
  • Lnak 3 perehtyy kristittynä elämiseen ja apuohjaajuuteen 
  • Lnak 4  kokoontuu oman aikataulun ja infon mukaan, yhteistyössä Lnak 3 kanssa. 

Lnak on pitkäaikainen isostoimintamalli Järvenpäässä. Tällä hetkellä se on murroksessa ja mietimme ja kehitämme koko ajan uusia tapoja kouluttaa isosia leireille. Tällä hetkellä murroksessa ja muutoksessa on Lnak 4. Lisätietoa nuorisotyönohjaajilta. 

PS. Lisäksi koulutukseen kaikkien ryhmien osalta kuuluu pari koulutusleiriä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana sekä mahdollisesti muuta osallistumista seurakunnan toimintaan. Koulutus on muuten maksuton, mutta viikonlopun koulutusleirien osalta leirimaksu on 26 €/leiri.