Lnak - isostoimintaa Järvenpään malliin

Järvenpään seurakunnan isoskoulutusta ja isostoimintaa yleensäkin kutsutaan nimellä Lapsi- ja nuorisotyön avustajakoulutus (Lnak tai tuttavallisemmin "nakki"). Ensimmäisen vuoden jälkeen voit hakea leireille isoseksi. Kuitenkin Lnak-koulutusta on mahdollista käydä halutessaan jopa neljä vuotta. Neljäs vuosi on apuohjaaja- eli aparikoulutus.

Koulutus antaa valmiuksia toimia avustajana lasten ja nuorten leireillä, rippikouluissa, perheleireillä, kerhonohjaajana, varkkarinurkan ohjaanana, lasten kirkkohetkien ohjaajana ja monissa muissa seurakunnallisissa tehtävissä.

Jos olet aiemmin ollut Lnak:ssa, olet lämpimästi tervetullut jatkamaan. Jos olet tämän vuoden rippikoululainen ja haluaisit aloittaa isostoiminnan, olet tervetullut aloittamaan Lnak 1 -koulutuksen.

Lnak-vuosikurssit 1-3 kokoontuvat syys- ja kevätkaudella tiistaisin klo 18 Kirkonmäellä.  Lnak 4 kokoontuu kerran kuussa erillisen aikataulun mukaan.

• Lnak 1 isosen peruskurssi, mitä isosena oleminen tarkoittaa
  • Lnak 2 syventää isoskoulutusta
  • Lnak 3 perehtyy vuorovaikutukseen ja kristittynä elämiseen
  • Lnak 4 on  apuohjaajakoulutus

Lisäksi koulutukseen kaikkien ryhmien osalta kuuluu pari koulutusleiriä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana sekä mahdollisesti muuta osallistumista seurakunnan toimintaan. Koulutus on muuten maksuton, mutta viikonlopun koulutusleirien osalta leirimaksu on 25 €/leiri.

Ilmoittaudu isoskoulutukseen täältä.

Ajankohtaista

2023 talven ja kevään isoshaku on auki 15.11- 29.11. Hakulomake löytyy TÄÄLTÄLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai osoitteesta bit.ly/isoshaku_talvi2023

Voit hakea isoseksi talviriparille,pääsiäisriparille,kevään cityriparille ja perheleirille.

Talviripari

on Muoniossa, Lapissa (Tunturikeimiö). Leirijakso 1 on la 21.1 -su 22.1 (isoset ja ohjaajat jo pe 20.1) ja kaupunkipäivä la 18.2. Leirijakso 2 on su 19-la 25.2. Konfirmaatio la 4.3 klo 13. Rippikoulun isosten/aparin tehtäviin kuuluu muutama ennakkotapaaminen ja aina konfirmaatio. Leirille otetaan isosia lnak 2, 3 ja 4 kurssilta.  Apuohjaajalta edellytetään lnak4 koulutuksen käymistä, koulutuksessa olevat huomioidaan myös.

Perheleiri

on Rautavaaran Metsäkartanossa su-pe 19.2.-24.2. Leirin osallistujat vauvasta vaariin. Isosten tehtävä leirillä on toimia apukäsinä perheille ja heidän lapsilleen. Työ tapahtuu ulkoilun, ulko- ja sisäleikkien, askartelun sekä vapaa-ajan toiminnan muodossa. Isoset saavat päivittäin myös oman lepotauon, joka sovitaan yhdessä. Otetaan mahdollisesti apari ja noin 4 isosta. Isoseksi voi hakea kaikilta vuosikursseilta.

Pääsiäisripari

on Nuottakodossa, Vihdissä. Leirijakso 1 pe 24- su 26.3. ja leirijakso 2 to 6 - ma 10.4. Konfirmaatio to 18.5. Tuusulan kirkossa klo 14. Rippikoulun isosten/aparin tehtäviin kuuluu muutama ennakkotapaaminen ja aina konfirmaatio. Otetaan 2-3 isosta ja ehkä apuohjaaja/yövahti. Hakea voi lnak 2, 3 ja 4 vuosikurssilaiset.

Cityripari kevät

keväällä 2023. Kokoontumiset erikseen sovittu. Kaupunkipäivät la 14-15.1 Kirkonmäellä. Leirijakso 12-14.5. Konfirmaatio on la 20.5. klo 10. Otetaan 2 isosta. Hakea voi lnak 2, 3 ja 4 vuosikurssilaiset.

Leirien  isosvalinnoista ilmoitetaan mahdollisimman pian hakuajan loputtua.

Lisätiedot:
Mari Kaarlenkaski (talviripari ja pääsiäisripari)  050 436 0561