Parisuhde paremmaksi

”Ensimmäinen parisuhdekurssi oli mullistava kokemus, miten paljon hyvää yksi viikonloppu tuokaan. Lähdimme mukaan vapaaehtoistyöhön, koska haluamme jakaa oivalluksiamme ja uskomme vertaistukeen. Meitä kiehtovat ihmisten välinen vuorovaikutus ja suhteen kehittäminen. Riidatkin johtuu usein huonosta kommunikaatiosta. Parisuhteessa vuorovaikutus merkitsee valtavasti; siinä voi loputtomasti kehittyä"
- Marja Vepsä-Taipale ja Marko Taipale

Kevät 2023

 

Minka ja Jarkko Hauta-aho. Kuva Erika Hakulinen.

 

Parisuhteen vuorovaikutuksen ABC

Parisuhdepäivä 15.4. klo 10-17 Kirkonkulmassa, lastenhoito järjestetty.

Parisuhteen vuorovaikutus vaikuttaa suhteen tilaan ja parisuhdetyytyväisyyteen. Puhumisen ja kuuntelemisen taitoja voi kehittää yhdessä puolison kanssa paremmin omaa suhdetta palveleviksi. Yksinkertaisilla vinkeillä voit vaikuttaa suhteen ilmapiiriin sekä kykyynne kohdata suhteen ristiriitoja. 

Parisuhteen vuorovaikutuksen ABC -päivä on tarkoitettu kaikenlaisissa elämävaiheissa oleville pariskunnille, jotka haluavat kehittyä paremmiksi vuorovaikuttajiksi. Päivä sopii hyvin myös parisuhteen vuorovaikutustaitoviikonlopun oppien kertaamiseen. Päivä sisältää alustuksia vuorovaikutusaiheesta ja parin kahdenkeskisiä harjoituksia.
Ohjaajina ovat Minka ja Jarkko Hauta-aho. 

Kurssin hinta 30 €/pari sisältää lounaan ja kahvit, lasten ruokailu 5 €/lapsi.
Tiedustelut ja ilmoittautumiset 5.4. mennessä p. 050 577 4450 tai pauliina.nurminen@evl.fi
 

Vuorovaikutustaidot parisuhteessa 

5.-7.5.2023 (Leiriniemi)  

Tällä suositulla kurssilla keskitytään vuorovaikutustaitoihin. Kurssin teemoja ovat:

•Kuinka kuuntelen toista?

•Miten ilmaisen itseäni?

•Mitä on riitely?

•Miten tunteet vaikuttavat vuorovaikutustilanteessa?

•Voiko ristiriitoja ratkaista luovasti?


Parisuhteen vuorovaikutustaidot eivät ole vaikeita. Niistä voi kuitenkin aina oppia lisää. Opetteleminen kannattaa, sillä puhumiseen, kuuntelemiseen ja ristiriitojen ratkaisemiseen liittyvien taitojen kehittyminen vaikuttaa valtavasti parisuhteen hyvinvointiin.
Ei sovi akuutissa kriisissä oleville pareille. Kurssille ei voi ottaa lapsia. Ohjaajina ovat Minka ja Jarkko Hauta-aho sekä Veera ja Vesa Hölttä.

 Kurssi järjestetään Leiriniemessä (Kalarannantie 3, 04530 Ohkola). Hinta on 200 € /pari Järvenpään seurakunnan jäseniltä. Muilta 268 €/pari. Hinta sisältää täysihoidon. Omat lakanat ja pyyhkeet mukaan!  

 Tiedustelut ja ilmoittautumiset viim. 25.4.: p. 050 577 4450 tai pauliina.nurminen@evl.fi

 

Sydän ja kasveja.

Ota yhteyttä

seurakuntapastori

aikuiset
Oliivi

Olen aikuistyön pappi. Työnkuvaani kuuluu kaikki aikuisten parissa tehtävä työ, ennen kaikkea monien aktiivisten ryhmien ja parisuhdekurssien toiminnan koordinoiminen. Lisäksi vastuulleni kuuluu ekumeenisten yhteyksien ylläpitäminen Järvenpäässä.

Työnäkyäni voisi luonnehtia julistavaksi ja käytännönläheiseksi. Pyrin toimimaan niin, että sanoma Jeesuksessa ilmi tulleesta Jumalan rakkaudesta olisi kaikkien ihmisten kuultavissa. Tykkään käsillä tekemisestä ja teenkin mielelläni kaikkea mahdollista mitä vain osaan.

Olen aina ollut aika aktiivinen menemään. Vapaa-aikani täyttyy urheilusta, musiikista, retkeilystä ja käsitöistä. Kolmannelta ammatiltani olen huonekalupuuseppä. Kaikkein tärkeintä minulle on kuitenkin perhe ja perheen kanssa yhdessä tekeminen.

Lempiraamatunkohtiani ovat 1. Joh. 4:9-10 ja Hepr. 4:15-16.