Jukka Nykänen pieni.jpg

Kesäillan konsertit 2020

27.5.2020 14.19 Kuvassa pianovirtuoosi Jukka Nykänen.

Kesäillan konsertit soivat verkossa

Tänä kesänä Järvenpään seurakunnan kesäkonserttisarja alkaa toisella tavalla kuin koskaan aiemmin. Kesäkuun kolme kesäillan konserttia toteutetaan verkossa.

Konserttisarjan avauskonsertissa Soi kiitokseksi Luojan 2.6. soi Sibeliuksen musiikki. Mukana on seurakunnan kanttorien lisäksi jousikvartetti ja urkutaitelija Irina Niskala. Konsertissa kuullaan mm. Miikka Lehtoahon sovituksia uruille ja jousikvartetille Sibeliuksen pianokappaleista. Nämä ihastuttavat miniatyyrit olivat tilaustyö Lehtoaholta Sibelius 150 -juhlavuonna.

Toisessa konsertissa Kotimaani 9.6. taituroi pianovirtuoosi Jukka Nykänen. Nykänen on yksi eturivin suomalaisista pianisteista. Konsertin ohjelmassa on Nykäsen omatekemiä sovituksia suomalaisista kansanlauluista. Konsertin nimi on sama, kuin Nykäsen sovituksista tekemä levy. Helsingin sanomat valitsi Kotimaani-levyn yhdeksi vuoden 2012 parhaista levyistä.

Kesäkuun kolmannessa konsertissa Bachin huomassa 16.6. on harvemmin kuultu kamarimusiikkikokoonpano, sillä konsertissa esiintyvät Heli Siekkinen, harmonikka ja Jenny Villanen, huilu. Ohjelmassa on sovituksia Bachin alunperin uruille säveltämistä triosonaateista. Huilu ja harmonikka tuovat teoksista aivan uusia puolia esiin intstrumenttien taipuisuuden ja duon eläväisen soiton myötä.

Kesäillan konsertit jatkuvat Järvenpään kirkossa elokuussa, jolloin toiveena on esittää ne paikan päälle saapuvalle yleisölle.

Kesän 2020 konsertit

Kesäkuussa konsertit kuullaan tiistaisin klo 20 verkossa

• ti 2.6. Soi kiitokseksi Luojan
    Irina Niskala, urut, Elina Rantamäki, Mikko Haapaniemi, Heikki Ruokonen, Toni Hintsala. Nome-kvartetti: Elina Päkkilä, viulu, Oskari Eirola, viulu, Elina Heikkinen, altto, Liina-Mari Raivola, sello.
    KATSO KONSERTTI TÄÄLTÄ

• ti 9.6. Kotimaani
    Jukka Nykänen, piano
    KATSO KONSERTTI TÄÄLTÄ