Uutislistaukseen

Järvenpään kirkon laaja sähkö- ja valoremontti on valmistunut

Talousjohtaja Kari Hietala.

Järvenpään kirkossa on tehty laaja sähkö- ja valaistusremontti, se alkoi heinäkuussa ja valmistuu helmikuun puoliväliin mennessä. Järvenpään seurakunnan sunnuntaimessut ovat remontin loppuvaiheessa pidetty seurakuntasalin puolella, mutta nyt ne palaavat takaisin entistä valoisampaan kirkkosaliin.  

Kirkon sähkö- ja valoremontin kokonaisbudjetti on 445 000 euroa. Remontissa on uusittu koko kirkon valaistus ja sähkötyöt sekä paloilmoitinjärjestelmä vastaamaan nykypäivän määräyksiä ja tarpeita.  

-Kirkossa on tehty laaja sähköjen ja valaistuksen korjaus. Valaistus on muutettu pääosin led-valaistukseksi, jolla tavoitellaan muunneltavuutta ja energiansäästöä. Käytännössä kaikki valaistus, kaapelit, sähköjohdot, liittimet ja pistorasiat sekä sähköpääkeskukset ja ryhmäkeskukset on uusittu. Kaikkiaan uutta sähköjohtoa on vedetty yli kilometri kirkkoon, kertoo talousjohtaja Kari Hietala ja jatkaa: 

-Vanhoja vuosien saatossa tehtyjä ylimääräisiä sähkövetoja on poistettu ja alttari- ja kuorokorokkeelle on tullut uudet esiintymisvalot. Konserttien, kuoron ym. esiintymisiä ajatellen kirkkosaliin on lisätty valaistusta ja valojen värimaailmaa on laajennettu.

Remontti on ulottunut myös kirkon kellarikerrokseen ja kirpputorille, joissa aikaisempi valaistus on ollut varsin vaatimaton. Ulospäin muutokset näkyvät eniten kirkon kellotornissa, joka voidaan nyt valaista erivärisillä valoilla. Kirkon uudistettu sisävalaistus näkyy jatkossa ulos myös lastenkappelista ja parven yläikkunoista. 

Kirkon sähkö- ja valaistustyöt on suunnitellut Tuomo Hautaniemi Metec Oy:stä. Hän toimii myös kohteen valvojana. Koska Järvenpään kirkko on suojeltu, on myös Museovirastolla ollut tärkeä rooli suunnitelmien hyväksymisessä. Työn edetessä museovirastolta on pyydetty hyväksyntä muun muassa valaisinpisteille ja asennustöille, mikäli vanhoja valaisimia tai kaapelireittejä ei ole voitu enää hyödyntää. 

Sähkö- ja valaistusurakan on toteuttanut Sähköpalvelu Koskela Oy Kellokoskelta, josta vastaavana mestarina on toiminut Kai Aarnio. Lisäksi Studiotec Oy Espoosta on vastannut valojen, äänen ja esitystekniikan ohjelmoinnista. 

 

 

14.2.2022 10.43