Perheneuvonnan yhteystiedot

Yhteydenotot puhelimitse p. 050 42 88 150.

Vastaanotto on Järvenpäässä joka arkipäivä osoitteessa Kirkkotie 1.

Merja Kaura

Jari Kekäle

Heli Kosola

diakonia
hoiva- ja palvelukodit
parityö

Olen ollut pappina kolmen vuosikymmenen ajan ja Järvenpäässä vuodesta 2004 saakka. Tänä aikana työhöni on kuulunut monenlaisia tehtäviä, Järvenpäässä olen ollut pisimpään diakonian pappina.

Kirkolliset toimitukset eli kasteet, kirkolliset vihkimiset ja hautaan siunaamiset sekä rippikoulu ovat papin työn ydintä ja keskeisiä myös minun työssäni. Näissä ainutkertaisissa ja usein myös herkissä hetkissä tahdon palvella parhaani mukaan.

Teen myös perheneuvonnallista työtä ja puoleeni voi kääntyä parisuhteen kysymyksissä matalalla kynnyksellä, vaikka mitään suuria ongelmia ei olisikaan. Toisinaan keskustelu ulkopuolisen kanssa voi avartaa näkökulmaa ja olla siten avuksi.

Vuosien varrella myös kohtaamiset hoiva- ja palvelukotien asukkaiden ja heidän läheistensä kanssa ovat tulleet minulle tutuiksi. Käyn muutamissa palvelukodeissa säännöllisesti ja minuun voi myös ottaa yhteyttä, jos toivoo keskustelua papin kanssa.

Pappina työni lähtökohta on aina keskustelukumppanin vakaumuksen kunnioittaminen. Kanssani voi puhua kaikenlaisista asioista, mutta myös elämän ja kuoleman kysymyksistä ja hengellisistä asioista. Kristillinen toivo voi kantaa joskus niissäkin hetkissä, kun kaikki inhimillinen toivo näyttää jo kadonneen.

Sini Mäkelä

perheneuvoja, vs